El nostre Bloc

Aquest Bloc pretén ser una eina de treball més per a completar el nostre aprenentatge. En ell hi trobareu recursos per a completar els continguts treballats a l’aula i que us ajudaran a resoldre dubtes. També ens ha de servir com a eina de coneixença d’algunes de les nostres tasques diàries i intercanvi d’opinions sobre elles.

dilluns, 3 d’abril del 2017

Enigma 3. Les garrafes

El tercer enigma tracta d’aconseguir 4 litres d’aigua utilitzant dues garrafes, una de 5 litres i una altra de 3 litres. Però la cosa no és tan senzilla. Per començar, necessitem 4 litres exactes, és a dir, no val prendre mesures de la garrafa i dividir-la en cinc parts iguals... no, el que es tracta és d’anar omplint i buidant garrafes fins que obtinguem 4 litres exactes.
- Un exemple:
Si tinc una ampolla de 2 litres d’aigua i una altra de mig litre, puc aconseguir que em quedi un litre i mig exacte d’aigua, dins de l’ampolla de 2 litres, si omplo amb ella la de mig litre, s’entén?
Per acabar, teniu al costat una font per omplir i buidar les garrafes tants cops com faci falta però necessitem 4 litres exactes d’aigua.

Ànims!! A donar-hi tombs!!



Solució

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada